Afiseaza 1–16 din 51 rezultate

Afiseaza 1–16 din 51 rezultate

Autoclave sau sterilizatoare cu aburi de la cel mai important distribuitor din Romania. Dispunem de diferite modele verticale sau orizontale cu diferite capacitati si fara uscare.

Pentru buna functionare a unui laborator, decontaminarea si sterilizarea materialelor si a ustensilelor este imperios necesara. Acest lucru va oferi o functionare la cei mai buni parametri si, implicit, rezultate relevante.

Cum se poate realiza acest lucru? Solutia este folosirea unui autoclav.

Ce este un autoclav?

Acesta este un dispozitiv care, pe baza aburilor de inalta presiune si in conditii specifice de temperatura, reuseste sa decontamineze si sa sterilizeze diverse echipamente si consumabile.

Folosirea acestor aburi de inalta presiune se realizeaza la o temperatura cuprinsa intre 121 si 134 de grade Celsius, pe o durata cuprinsa intre 15 si 20 de minute, in functie de necesitati.

Charles ChamberlandAutoclavul este succesorul unui alt dispozitiv asemanator, denumit „fermentare cu aburi”, ce a fost creat in 1679. Etimologia cuvantului provine din limba greaca „autos” – sine si din limba latina „clavis” – cheie, rezultand un dispozitiv de auto-blocare. Dispozitivul folosit in prezent are originile incepand cu anul 1879, iar la baza inventiei a stat Charles Chamberland.

De ce se folosesc aburii?

Spre deosebire de sterilizarea ce se bazeaza pe aerul fierbinte, cea cu aburi este mult mai eficienta. Ca de exemplu, nivelul de sterilitate realizat de aburi in 3 minute, la o temperatura de 134 de grade Celsius este echivalent cu cel realizat de aerul fierbinte in 2 ore, la o temperatura de 160 de grade Celsius.

Asadar, pentru o sterilizare eficienta, autoclavul elimina aerul inainte de a se activa procesul, astfel incat sa creeze un mediu cat mai propice, iar rezultatele sa fie cele mai bune.

Ce poate fi sterilizat?

In cadrul unui autoclav sunt in general introduse obiecte specifice unui laborator, sticlarie, echipamente, instrumente chirurginale, alaturi de deseuri.

Utilizarea autoclavelor

Pe langa stricta necesitate a unui autoclav intr-un laborat de microbiologie, micologie sau medicina, acestea mai sunt folosite si in multe alte domenii. Din randul acestora vom enumera agentiile de protectie a mediului, in fabricarea protezelor, precum si saloane de infrumusetare, pedichiura sau tatuaje.

Top